zondag 27 juli 2008

Rit 8:Andalo-Riva

Beste vrienden en vriendinnen van de Transalp,

Onze missie is geslaagd, over heel de lijn. We zitten ondertussen al een stukje zuidelijkder aan de Oostoever van het Gardameer, net onder Garda op een camping vergeven van de Hollanders, maar wel tiptop in orde. Gisteren stonden we voor de laatste van de 8 etappes; 60km 1500 hoogtemeters.
Een “binnenbollerke” die we eigenlijk niet echt meerekenden, maar dat was toch wat voorbarig. We hadden afgesproken met Team1 om de laatste rit samen af te werken zodat we broederlijk naast elkaar over de meet in Riva Del Garda konden bollen voor de foto. In tegenstelling tot gisteren vond Jeroen meteen de juiste kadans en de eerste en enigste klim werd vlot aangevat. Een beetje inhouden om Team1 te laten aansluiten was nodig, maar al bij al was dat geen slechte zaak, want de klim was toch lang en nog vrij pittig. Vooral de afdaling was de moeite. Een supersteile singletrack waar het gedurende een km of 2 fysisch onmogelijk was om te fietsen. Marc van Team1 deed tijdens de eerste meters nog een poging, maar werd door de zwaartekracht snel teruggefloten. Wij wisten ook meteen hoe laat het was en besloten ons motto “better safe than sorry” ook vandaag nog een laatste maal hoog in het vaandel te dragen. Tijdens de laatste meters van die afdaling reed Lieven achteraan nog plat ook. Vandaar was het echter nog maar een km of 25 vals plat over de baan binnenbollen. Snel vervangen dus was de boodschap en dan achtervolgen op Team1 die zachtjes verdergebold waren. Die laatste kilometers werden in ware tijdritstijl afgewerkt; bij elkaar in het wiel en ronddraaien. Het betere polderwerk, zalig!!!
Aan de finish in Garda stond veel volk en onze verzorgingsploeg waar wie anders dan onze Jowan een fles cava (danku Bolle) over ons uitspoot. Even waanden we ons echte kampioenen. Snel werden enkele flesjes gekraakt en de nodige braadworsten (eindelijk) naar binnen gespeeld om terug wat op krachten te komen. De grootste verrassing van de dag en van de hele week moest echter nog komen. Onze ploeg had ons in de waan gehouden dat we ergens op een stoffige parking wat aan plantrekkerij moesten doen en we dan morgen wel zouden zien wat we zouden gaan doen. Onze mobilhome stond in plaats van op een ranzig plein op de parking van een leuk hotelletje. Een deugdoende douche en het vooruitzicht op een goed bed, hoewel die van de mobilhome ook super zijn, deed ons vol goede moed de nacht induiken. Wij naar de pastaparty met prijsuitreiking en de verdeling van de finisherfietstruitjes. Dat viel echte letterlijk en figuurlijk in het water. Het eten lukte nog net droog, maar toen besloot Thor en zijn helpers dat de pret lang genoeg geduurd had. De hemelsluizen gingen wagenwijd open en onder een orkest van doder en bliksem ontstond er een ware zondvloed. We zijn dan maar gaan schuilen en in en bar richting hotel zijn we dan nog maar wat cocktails gaan drinken. Onze finishertruitjes zijn we natuurlijk nog wel gaan ophalen. Het gegeerde kleinlood konden we ons natuurlijk door wat regen niet laten ontglippen.
Rond een uur of halfeen kropen we moe, halfzattekes, maar voldoen in ons bedje.

Deze ochtend zaten we nog steeds in ons Transalpritme en waren we al vroeg uit de veren. Na een lekker ontbijt besloten we verder richting zuiden te rijden en en dat bracht ons daar waar we nu zitten. In de mobilhome bleek vooral dat Lieven en Jeroen de groentes waren. Zij zaten duidelijk nog wat onwennig op hun zeteltje terwijl de rest van de doorwinterde crew meteen in hun routine van elke dag vielen. Na niet al te veel moeite vonden we deze camping en de kans is groot dat we hier blijven tot het tijd is om terug huiswaarts te keren. De rest van de tijd gaan we vooral vullen met uitrusten, wat rondhangen en misschien nog enkele leuke uitstapjes maken.

Wat we precies gaan uitsteken de komende dagen lezen jullie dan later wel.
Groetjes.

8 opmerkingen:

Unknown zei

Joepiedepoepie, zonder al teveel problemen de finish gehaald, PROFICIAT Jeroen en Lieven, maar zeker ook aan de rest van het team en aan de knapen van Team1 .
Op naar volgend jaar zou ik zeggen ...
Ongelooflijke prestatie mannen ...
RESPECT .

Amuseer jullie nu maar goed, maar ons ook een beetje missen zenne .
Veel rustgenot hé .

Grts Tineke, Sven en ...???

Wanderlust zei

Een dikke proficiat mannen! Respect ;-) En nu volle bak genieten zou ik zeggen, maar dat zal wel geen probleem zijn zeker? Daar zo aan het garda meer? LOL

Greetz & tot de volgende!
Franske

Anoniem zei

Amaai!!!!
Nen helen dikke proficiat!
Jullie zijn de "echte Polderkampioenen" hoor. Laat ze hier in Stabroek en Zandvliet maar wat rond de Kerktoren bollen, jullie weten vast wel het verschil :-))))
Het was overigens heel leuk om jullie verhalen op de blog te lezen.
Uiteraard willen we de wilde verhalen over de veroveringen van de rondemissen en andere missen later in detail aan de toog vernemen. Want we kunnen moeilijk geloven dat jullie er alleen maar gefietst en afgezien hebben :-P.
Doe ons Liesbeth veel groetjes en tot in't kort.

Nog is nen hele HELE dikke proficiat.

Groeten
Polleke de reusser

Anoniem zei

La Pipe 1&2 samen over de eindstreep...that's the spirit. Dus ook voor Paul en Marc van den 1een dikke proficiat en mijn mateloze bewondering voor deze prestatie. Ik heb de (korte) filmpjes van elke rit gezien en dat gaf al een idee van wat er moest geklommen worden...om kippenvel van te krijgen (of om gewoon terug te draaien). Hoe dan ook zon(n)ekes, geniet samen met het niet te evenaren TransAlp-team nog van enkele dagen welverdiende rust (maar hou het wel deftig hé), kom veilig weer thuis en we zullen nog wel eens afspreken in LP voor een apres-drinkje of etentje zeker? Want aan sterke en straffe verhalen zal het wel niet ontbreken neem ik aan.
Vadre.

Marc zei

Hey dreamteam!!
Geniet nog van jullie vakantie,bedankt voor de toffe week samen,ik heb ervan genoten.Liesbetje als mijne nek nog is vast zit laat ik het weten hé..;-)
Nogmaals proficiat met jullie knalprestatie..vanaf nu zijn jullie La Pipe1!!!
groetjes van "crocodile"Marc
(ex La Pipe1)

Anoniem zei

Dikke proficiat mannen.
Wat een prestatie, maar zeker de crew niet vergeten. Zij waren van onschatbare waarde vermoed ik.
Nu genieten en zuipen maar zekers ? Want ook daar zijn poldermannen zeer sterk in ... heb ik van horen zeggen.
Dat ge nu op een camping vol Holanders staat, kan ik moeilijk als toevallig aannnemen. Daar zit den apotheker zeker voor iets tussen.
Soit, nog veel plezier daar aan het mooie Garda meer.

PS : wanneer is de after-party in LP gepland ?

Pol Col zei

Jow Schroyens team,

Bedankt voor de fijne week, we hebben ervan genoten.
Proficiat met jullie prestatie, blijkt dat ook de Jeronimo met de vlo, kan rije !!!
Ook bedankt aan de rest van 't team voor de support.

Pol Col X

Anoniem zei

goed gedaan voor een stel polder rijders :-) graptjen hé!!! leuke momenten, en super uitgereden! tot binnenkort als ik weer eens mag bijten in jullie wiel! luc (red bullet)